top of page

Mistrovství České republiky v lodní třídě Pirát ovládla českobudějovická posádka Sivých


Jachetní oddíl Slavoj Hluboká nad Vltavou hostil v minulém týdnu mezinárodní Mistrovství České republiky (MČR) v lodní třídě Pirát. Závodu se účastnilo 22 posádek z Česka, Německa a Rakouska. Během pěti rozjížděk vybojovala v absolutním pořadí titul mistrů domácí posádka Sivých a třetí místo si odvezl Tobolka s Gardavským z Třeboně.


Závod se uskutečnil na rybníku Bezdrev, kde se sjelo devatenáct posádek z Čech a tři posádky z Německa a Rakouska. V pěti uskutečněných rozjížďkách si vyjela již 21. titul mistrů České republiky posádka Josef a Dalibor Sivý, které potrápila především německá posádka Bauditz a Hillenberg. Ti v posledním závodním dnu vyhráli dvě rozjížďky ze třetí. Velmi dobrý výkon předvedl i Tobolka s Gardavským z Třeboně, kteří v absolutním pořadí vybojovali třetí místo.


„Jezdili jsme v podstatě jen dva dny, přičemž první den foukalo kolem pěti m/s s nárazy kolem deseti m/s a poslední den spíše slabý vítr od dvou do pěti metrů s nárazy kolem deseti. Celkově se závod povedl a jsme moc rádi za pozitivní zpětnou vazbu všech závodníků.“, komentuje podmínky předseda pořádajícího klubu, Josef Sivý.

„Ve středu jsme museli jednu rozjížďku přerušit kvůli velmi silnému větru. Většinou se závodí do patnácti m/s, ale v danou chvíli jsme naměřili přes dvacet.“, doplňuje Sivý.

Celý závod provázelo slunečné počasí a o večerní zábavu se postarala místní hudební uspořádání Bezdrevských kaprů. Jihočeské pirátníky nyní čeká mezinárodní Mistrovství Maďarka na Balatonu a následně se budou všichni připravovat na Mistrovství Evropy, které se uskuteční v září taktéž na Balatonu.


Závod se uskutečnil za podpory Jihočeského kraje.




Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page